Examenul ECC este conceput pentru a permite cursanților să demonstreze că dețin cunoștințele de bază și că le pot aplica în activitățile de asistență socială. Întrebările de la examen sunt în concordanță cu Standardele Educaționale Elementare în Sectorul Îngrijiri Europene (BESCLO).

Examenul ECC poate fi susținut on-line sau în versiunea pe hârtie. Formatul examenului presupune un set de 96 întrebări, a câte 4 variante de răspuns fiecare. 

Pentru fiecare variantă de răspuns se va selecta ADEVĂRAT sau FALS. Pentru aceeași întrebare, TOATE cele patru variante de răspuns ar putea fi ADEVĂRATE, TOATE ar putea fi FALSE, sau orice combinație între ele.

Atenție la formulările de genul „întotdeauna”, „niciodată”, „trebuie” din întrebări și răspunsuri. Nu există întrebări „capcană”, dar afirmațiile „nu ai face niciodată” ceva, înseamnă într-adevăr „niciodată” și nu „de cele mai multe ori', și vor fi interpretate ca atare în calcularea scorurilor de examinare. 

Durata examenului este de 60 minute. În versiunea on-line există un ceas în partea de sus a ecranului care vă spune cât timp a mai rămas. Puteți finaliza examenul și părăsi sala de examinare în orice moment, dar nu veți avea voie să reveniți la examen. Pe durata examenului nu se permite să utilizați nimic din ce v-ar putea ajuta să răspundeți la întrebări.

 

Exersează un test ECC chiar acum!

Planifică data examenului ECC