Rezultate

În Europa

 - La începutul anului 2013 aproape 2.500 de persoane obținseră certificatul ECC în cele 16 state ale UE și acest număr este în creștere permanent. ECC a fost oficial recunoscut în România și Republica Cehă ca o formă potrivită de formare a personalului. Anticipăm mai multe recunoașteri oficiale în momentul în care ECC se dezvoltă, iar Cadrul European al Calificărilor (EQF) începe să fie funcțional pe tot teritoriul european.

- În Ianuarie 2013, EASPD avea înregistrate în baza de date centrală peste 4.000 de candidați la examenele ECC. (EASPD  aplică și un mecanism de verificare pentru cei care au obținut certificatul ECC și ajută astfel la prevenirea eventualor fraude.) În acest moment sunt 16 state membre în ECC și în scurt timp sperăm să mai adaugăm alte 3 țări. Aceste realizări depășesc așteptările inițiale al proiectului și indică clar aderența demersului ECC și recunoașterea că acoperă o nevoie de formare în multe Țări europene.

- Am dezvoltat o versiune online al examenului ECC pe lângă varianta scrisă. Aceasta este accesibilă, poate fi adaptată și tradusă în câte limbi este nevoie. Pentru detalii despre cum se poate participa la examenul ECC online contactați partenerul principal din Țara dvs.

- ECC are prporpiul Board care urmărește dezvoltarea ECC. Boardul ECC este constituit ca un grup de lucru al EASPD și astfel are un contact direct cu cele mai importane oganisme de reprezentare de la Bruxelles.  EASPD deține și funcția de înregistrare a candidaților pentru Boardul ECC prin adminstrarea bazei de date a tuturor celor care au participat la examenul ECC.

Căutăm în continuare Parteneri Principali (LP) în noi țări pentru a se alătura ECC. De asemenea suntem iteresați în colaoraea cu mai mulți Parteneri de Formare în țăile în care ECC este deja recunoscut. 

Ne dorim să avem un putenic grup de Parteneri de Formare ECC în fiecare țară astfel încât baza de utilizatori ECC să crească constant.

Proiectul Leoardo Da Vinci ne va permite să dezvoltăm cursuri de formare ECC și curs de formare de formatori pentru a ajuta la  predarea ECC atât ca un curs de sine stătător, cât și ca parte a unui curs mai extins.

În România


- Partenerul principal este Fundația Alpha Transilvană care pune bazele parteneriatului ECC în România.

- În România au fost testați ECC până la acest moment 196 de candidați și au obținut ertificatul ECC 15 dintre aceștia. Rata foarte slabă de absolvire se  datorează diferențelor de mentalitate referitor la principiile îngrijirii în domeniul social în România față de alte țări membre ale UE.

- Fundația Alpha Transilvană a organizat grupe de candidați care au participat la examenele ECC încă din 2007. 

- Fundația Alpha Transilvană a acreditat cursul ECC la ANC - Agenția Națională a Calificărilor ca un curs de inițiere în ”Competențe Civice și Sociale” pentru lucrători în domeniul serviciilor sociale. Astfel ECC a intrat în Cadrul Național de Calificare din țara noastră. 

- Fundația Alpha Transilvană a elaborat și pilotat conținutul cursului ECC la primul curs de inițiere în ”Competențe Civice și Sociale” oferit gratuit în cadrul acestui proiect.

- Fundația Alpha Transilvană în parteneriat cu REEA SRL administrează pagina web al proiectului și platforma de examen on-line ECC.