Miért érdekelheti Önt az Európai Gondozási Tanúsí­tvány?

Ha Ön munkavállaló...
akkor talán azért érdekli a tanúsí­tvány, mert szeretné igazolni azt, hogy rendelkezik európai szintű tudással és szemlélettel a szociális szolgáltatásnyújtás területén.
Esetleg kí­váncsi lehet arra, hogy mely területeken kell még fejlődnie, mely képzések lennének a legalkalmasabbak arra, hogy a hiányosságait pótolja. Az EGT értékelési rendszere tudásterületekre bontva ad visszajelzést a vizsgát követően.
Előfordulhat az is, hogy külföldön kí­ván dolgozni. Ebben az esetben az Európai Gondozási Tanúsí­tvány, amely angol-magyar kétnyelvű bizonyí­tvány és Európa 16 országában ismert, remek segí­tség az álláskeresés során.

 
Ha Ön munkáltató...
akkor talán olyan munkavállalókat keres, akik már rendelkeznek az Európai Gondozási Tanúsí­tvánnyal, amellyel bizonyí­thatják, hogy tudásuk és szemléletük megfelel az európai követelményeknek. Esetleg a kiválasztási folyamat során tudná használni a tanúsí­tványhoz tartozó vizsgát arra, hogy megbizonyosodjon a jelentkezők tudásáról, attitűdjéről. A vizsgához tartozó értékelési rendszer segí­tségével megismerheti, hogy jelenlegi munkavállalói mely tudásterületeken rendelkeznek hiányos ismeretekkel. így célzott, a valós igényeknek megfelelő képzést szervezhet vagy rendelhet számukra!


Ha Ön oktató vagy képzési intézmény képviselője...
akkor talán szeretné beépí­teni az EGT és a BESCLO tudásterületeit az Ön által tartott vagy szervezett képzések közé. Ezt minden plusz költség nélkül megteheti. Jelenleg Magyarországon vizsgáztatási és tanúsí­tvány kiállí­tási jogosultsággal kizárólag a Kézenfogva Alapí­tvány rendelkezik, amennyiben szeretné, hogy hallgatói vizsgát tegyenek, kérjük, keressen meg bennünket!
Arra is lehetősége van, hogy amennyiben képzése lefedi a BESCLO tudásterületeit úgy a Kézenfogva Alapí­tvány engedélyével használhassa tanúsí­tványain az: „Európai Gondozási Tanúsí­tvány elvárásainak megfelelő” / „ECC Compliant” minősí­tést, ezáltal is emelve képzésének értékét.
 
Ha Ön jogszabályalkotó vagy fenntartó...
akkor szüksége lehet olyan módszerekre, amelyekkel a szolgáltatások minőségét ellenőrizni tudja. Ez az ellenőrzés végül általában oda vezet, hogy a dolgozók képzettségét, tudását mérik fel. Az Európai Gondozási Tanúsí­tvány kitűnő eszköz arra, hogy ezt a felmérést elvégezze. Ráadásul az eszköz és a hozzá tartozó tudáskimenetek szerinti értékelési rendszer segí­tségével pontosan kijelölhetőek azok a területek, ahol fejlesztésekre van szükség!
Javasolhatja azt is, hogy a képzettséggel még nem rendelkező munkatársak tegyék le az Európai Gondozási Tanúsí­tvány vizsgát, í­gy felmérheti tudásukat.