Ali vas zanima ECC?

ECC vas lahko zanima iz različnih razlogov, če ste delavec, delodajalec, izvajalec izobraževanj ali predstavnik upravnih organov.  

 

Če ste delavec ... 

 

Vas ECC morda zanima kot način, da pokažete, kar že veste o delu na področju socialnega varstva, ali pa vas zanima, kako se izobraziti in pridobiti certifikat, da bi si pomagali pri iskanju zaposlitve doma ali v tujini. 

 

Če ste delodajalec ... 

 

Morda iščete delavce, ki že imajo ECC, ali lahko uporabite ECC, da preverite znanje in stališča ljudi v procesu izbire, ali pa lahko delavcem, ki bi se pri vas zaposlili, ponudite izobraževanje in opravljanje izpita ECC. ECC lahko uporabite tudi za preverjanje znanja vaših zaposlenih in pomagate pri postavljanju skupnih temeljev v socialnem varstvu. Postanete lahko partner izvajalec in izvajate ECC izpite.


 Če ste izvajalec izobraževanj ... 

 

Morda želite ponuditi ECC, ker se delavcem zdi koristno, da bi ga imeli. Lahko ga vključite v svoje trenutne programe (brezplačno) in udeležencem svojih izobraževanj ponudite dodatno priznanje ter jim dokažete, da vaš program vključuje bistvene vsebine, ki jih potrebujejo vsi delavci. Morda želite, da bi bil vaš izobraževalni program v pomoč učinkovitejšemu trženju odobren kot “skladen z ECC”. 

 

Če ste predstavnik upravnih organov ... 

 

Nenehno iščete načine, kako preveriti kakovost neke storitve, kar vedno pomeni tudi preverjanje ustreznosti izobrazbe zaposlenih. Pridobljen ECC je eden od znakov, da imajo zaposleni osnovno znanje, potrebno za varno delo v socialnovarstvenem sektorju. Lahko tudi predlagate, da posameznik, ki še ni ustrezno usposobljen, opravi izpit ECC, da dokaže svoje znanje. 

 

Za več informacij o ECC, se obrnite na CUDV Draga, ki je vodilni partner za ECC v Sloveniji.

informacije za partnerje izvajalce